Curecheare
PrinteazaO reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper.
- 500 g aluat de paine
- 500 g varza acra sau dulce
- 1 legatura marar verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi lasati-o sa se raceasca. Amestecati in ea piper, marar tocat marunt si sare, daca mia trebuie.
Impartiti aluatul in 8 bucati egale. Intindeti din fiecare cate o foaie rotunda cu grosimea de 0,5 cm. Peste foaie, in mijlocul ei, asezati un strat de varza calita. Adunati marginile foii peste umplutura, pana la mijlocul ei.
Acolo suprapuneti marginile foii peste umplutura si apasati-le putin, ca sa se lipeasca bine aluatul. Prajiti curecharele in ulei, in tigaie, pe ambele parti. Sunt bune calde sau reci, cu lapte acru.
Curecheare
Pofta buna!