Curechi dulce
PrinteazaO reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez, varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi este preferabil să fie consumată în stare crudă, pentru a i se păstra proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are efect benefic în prevenţia cancerului de colon, de stomac, de plămâni, esofag si rect.
- 6 cartofi potrivit
- 2 cepe
- 3 rosii
- 2 morcovi
- 2 linguri orez
- 1 varza mijlocie
- 2 legatura marar verde
- 2 linguri ulei
- 100 ml smantana sau iaurt
- sare
- piper
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 5 litri de apă în care adăugaţi puţină sare. Când apa fierbe, adăugaţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi orezul. Tăiaţi varza mărunţel şi puneţi-o în oală, împreună cu piperul şi morcovii tăiaţi în rondele. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.
Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei, fără s-o lăsaţi să se îngălbenească. Puneţi făina, rumeniţi-o puţin şi adăugaţi boiaua şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe. Turnaţi în acest sos smântână şi un polonic din supa în care fierb legumele, amestecaţi bine să nu se formeze cocoloaşe şi turnaţi-l apoi în oala cu supă.
Lăsaţi să fiarbă în că un sfert de ceas şi apoi presăraţi mărarul tocat. Acoperiţi oala şi luaţi-o de pe foc, lăsaţi-o în repaus 10 minute înainte de a servi această supă de vară gustoasă.
Curechi dulce
Pofta buna!
De cand n-am mai mancat asa ceva