Cureki (placinta greceasca)
PrinteazaCureki (placinta greceasca) din: scortisoara, drojdie, sare, faina, margarina, oua, zahar pudra, lapte, galbenus, seminte de susan.
- 5 batoane de scortisoara
- 1 pachetel de drojdie
- sare
- 750 g faina
- 150 g margarina
- 4 oua
- 200 g zahar pudra
- 150 ml lapte
- 1 galbenus
- seminte de susan
Mod de preparare:
Pui batoanele de scortisoara intr-o cratita si adaugi apa cat sa o acopere. Lasi sa fiarba scortisoara cu apa, apoi pui capacul si lasi sa stea deoparte timp de 10 minute. In laptele cu zahar pui drojdia.
Faina tinuta la temperatura camerei o framanti cu apa in care a fiert scortisoara, adaugi maiaua si margarina topita. Cele 4 oua le freci cu zaharul si adaugi compozitia in aluat. Framanti aluatul din nou si apoi il lasi la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Puii aluatul dospit pe o planseta, formezi un sul, il impletesti in forma dorita si il asezi intr-o tava rotunda. Deasupra, ungi aluatul cu galbenusul batut si presari seminte de susan. Dai tava la cuptor pentru 40-50 de minute.
Placinta greceasca
Pofta buna!