Crema de avocado si curmale din: avocado, suc de lamaie, curmale, fulgi dulse. Dulse este asemenatoare ierbii de mare, se gaseste si sub forma de fulgi. Este nutritiva si o sursa buna de minerale si proteine, insa are un continut scazut de iod. Ingrediente: 1 avocado Sucul de la 1 lamaie 5 curmale, fara sambure […]
Curmale in bezea
PrinteazaCurmale in bezea din: curmale, albus, zahar, rom, scortisoara, nuci, ciocolata.
Pentru bezea:
- 100 g curmale
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1/2 fiolă esenţă de rom
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 50 g nuci măcinate
- 50 g nuci tocate
- 300 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Curmalele se taie cubuleţe. Albuşul se bate cu zahăr tos şi zahăr vanilinat.
Se adaugă esenţă de rom, scorţişoară, nuci şi curmale.
Se încinge cuptorul la 150° C. Pe hârtie de copt se aşază grămăjoare de compoziţie şi se coc 10 minute in cuptorul încins la 150 °C.
Apoi se reduce temperatura din cuptor la 140 °C şi se mai coc prăjiturelele cca 20 minute.
Se topeşte ciocolata în bain-marie. Se scot suporturile de hârtie şi se plonjează marginile bezelelor în ciocolată, de jur împrejur.
Suprafaţa bezelelor se decorează cu dâre de ciocolată. Se lasă să se usuce.
Curmale in bezea
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de avocado si curmale
Reteta zilei: Pasta de curmale
Pasta de curmale din: curmale, apa. Ingrediente: 1 cană curmale fără sâmburi 1 cană de apă calduta Mod de preparare: Înmuiati curmalele in apa calduta timp de aproximativ 20-30 de minute. Combinați curmalele și apa într-un blender până se omogenizează. Transferați într-un borcan. Serviti sau dati frigider până la 2-3 […]
Pofta buna!