Crap cu sos de unt și capere – Fileurile de crap sunt prăjite până devin aurii și suculente, apoi sunt acoperite cu un sos bogat de unt și capere, care adaugă o notă sărată și acidă. Pătrunjelul proaspăt și sucul de lămâie completează acest preparat, oferindu-i prospețime și echilibru. Ingrediente: File de crap (4 […]
Curmale cu cocos
PrinteazaCurmale cu cocos din: nucă de cocos, curmale, scorţişoară, apa.
Ingrediente:
- 1 nucă de cocos
- 4-5 curmale fără sâmburi
- 1 vârf de linguriţă scorţişoară
- 1-1 1/2 litru de apă
Mod de preparare:
Alegi nuca de cocos astfel: o agiţi în dreptul urechii şi trebuie auzi zgomot de lichid.
Dacă nu se aude, e seacă. Spargi nuca, păstrezi apa din ea şi scoţi miezul.
Pui în blender miezul de nucă de cocos împreună cu apa de cocos, apă, aroma şi curmalele.
Mixezi până obţii laptele, după care strecori prin tifon, presând până rămâne pulpa uscată.
Pofta buna