Curmale umplute cu lapte de migdale

Printeaza

Curmale umplute cu lapte de migdale din: curmale, nuca, lapte, apa de flori de portocal.

Ingrediente:Curmale umplute cu lapte de migdale

  • 12 curmale proaspete
  • 12 miezuri de nucă
  • 75 g migdale măcinate
  • 300 ml lapte
  • 1 1/2 de linguri de apă de flori de portocal (de la farmacie)

 

Mod de preparare:

Curmalele pfoaspete se curăţă şi se freacă cu grijă cu o cârpă de bucătărie. Se taie pe lungime şi se îndepăr­tează sâmburii.

Migdalele măcinate se prăjesc uşorîntr-o crăticioară fără grăsime. Se toarnă pe deasupra laptele şi se dă în clocot, apoi se ia crăticioara de pe foc. Se taie nucileîn bucăţi mari, se prăjesc uşor într-o tigaie fără grăsime şi se lasă să se răcească.

După aceea se umplu jumătăţile de curmale cu nuca tăiată.

Laptele de migdale se asezonează cu apa de flori de portocal şi se păs­trează la rece. Curmalele umplute se servesc pe un platou împreună cu laptele de migdale răcit.

 

Curmale umplute cu lapte de migdale

Curmale umplute cu lapte de migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.