Curmale umplute cu lapte de migdale
PrinteazaCurmale umplute cu lapte de migdale din: curmale, nuca, lapte, apa de flori de portocal.
- 12 curmale proaspete
- 12 miezuri de nucă
- 75 g migdale măcinate
- 300 ml lapte
- 1 1/2 de linguri de apă de flori de portocal (de la farmacie)
Mod de preparare:
Curmalele pfoaspete se curăţă şi se freacă cu grijă cu o cârpă de bucătărie. Se taie pe lungime şi se îndepărtează sâmburii.
Migdalele măcinate se prăjesc uşorîntr-o crăticioară fără grăsime. Se toarnă pe deasupra laptele şi se dă în clocot, apoi se ia crăticioara de pe foc. Se taie nucileîn bucăţi mari, se prăjesc uşor într-o tigaie fără grăsime şi se lasă să se răcească.
După aceea se umplu jumătăţile de curmale cu nuca tăiată.
Laptele de migdale se asezonează cu apa de flori de portocal şi se păstrează la rece. Curmalele umplute se servesc pe un platou împreună cu laptele de migdale răcit.
Curmale umplute cu lapte de migdale
Pofta buna!