Curmale umplute
PrinteazaCurmale umplute din: curmale, branza, bacon.
- 10 curmale
- 30 g brânză cu mucegai
- 5 felii bacon crud-uscat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C.
Curmalele se taie pe verticală, dar doar pe jumătate. Se desface curmala şi se scoate sâmburele; se înlocuieşte cu câte un bastonaş tăiat din brânză.
Se taie feliile de bacon în jumătate, transversal. Se aşază câte o curmala pe o jumătate de felie de bacon şi se rulează strâns, apoi se fixează cu o scobitoare. Se procedează la fel până sunt înfăşurate toate curmalele.
Se aşază într-o tăviţă tapetată cu hârtie de copt.
Se dă tava la cuptorul încins timp de 20 minute, până ce baconul se rumeneşte şi devine crocant. Curmalele umplute se servesc calde.
Pofta buna!