Curmale

Printeaza

Curmale

curmalePalmierii de curmale au fost cultivaţi pentru fructele lor mici şi dulci, probabil încă din jurul anului 6 000 Î.Hr., în Mesopotamia şi în Egiptul preistoric.

De-a lungul vremii, au început să fie cultivaţi în Africa de Nord de unde s-au răspândit spre Spania.

Curmalele sunt fructe mici şi cilindrice, cu o lungime de aproximativ 6 cm şi o lăţime de 2,5 cm.

Uscate, ele sunt ceva mai mici deoarece au un conţinut scăzut de apă. înainte de a se coace, au o culoare care variază între roşu aprins şi galben aprins.

Curmalele cresc într-un număr impresionant de soiuri, în cea mai mare parte în Egipt, Iran, Arabia Sauditâ şi Emiratele Arabe Unite. Numele lor arabe sunt exotice şi sugestive: barhee (vânt fierbinte), deglet noor (translucid), khalasah (chintesenţă).

Curmalele au inspirat numeroşi bucătari de-a lungul secolelor. Ele pot fi folosite pentru prepararea a numeroase mâncăruri şi deserturi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.