Curmale
PrinteazaCurmale
Palmierii de curmale au fost cultivaţi pentru fructele lor mici şi dulci, probabil încă din jurul anului 6 000 Î.Hr., în Mesopotamia şi în Egiptul preistoric.
De-a lungul vremii, au început să fie cultivaţi în Africa de Nord de unde s-au răspândit spre Spania.
Curmalele sunt fructe mici şi cilindrice, cu o lungime de aproximativ 6 cm şi o lăţime de 2,5 cm.
Uscate, ele sunt ceva mai mici deoarece au un conţinut scăzut de apă. înainte de a se coace, au o culoare care variază între roşu aprins şi galben aprins.
Curmalele cresc într-un număr impresionant de soiuri, în cea mai mare parte în Egipt, Iran, Arabia Sauditâ şi Emiratele Arabe Unite. Numele lor arabe sunt exotice şi sugestive: barhee (vânt fierbinte), deglet noor (translucid), khalasah (chintesenţă).
Curmalele au inspirat numeroşi bucătari de-a lungul secolelor. Ele pot fi folosite pentru prepararea a numeroase mâncăruri şi deserturi.