Curry de ciuperci

Printeaza

Curry de ciuperci: ciuperci champignon, faina, ceapa, apa, pasta de rosii, pasta de ghimbir, seminte de in, turmeric, ulei, patrunjel, curry, sare.

 

 

Ingrediente:Curry de ciuperci

  • 500 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 cană făină de grâu integrală
  • 1 ceapă
  • 1 cană apă
  • 1 cană pastă de roşii
  • 1 linguriţă pastă de ghimbir cu usturoi
  • 1 linguriţă jeera (seminţe de chimen)
  • 1 linguriţă turmeric
  • 4 linguri ulei de floarea- soarelui
  • pătrunjel
  • curry
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le tai şi le laşi 30 de minute la înmu­iat în apă caldă, amestecată cu 1/2 linguriţă turmeric, apoi le laşi la scurs.

Separat, încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie şi sotezi ciupercile 7 minute, fără capac. Presari apoi puţină sare şi amesteci uşor.

Separat, într-o oală de 2 litri, pui 2 linguri ulei la încălzit, dar să nu fumege.

Presari seminţele de chimen şi, când încep să pocnească, adaugi ceapa tocată mărunt şi pasta de ghimbir cu usturoi.

După 3 minu­te, adaugi şi pasta de roşii şi mai laşi pe foc încă 4 minute.

La final pui turmeric, curry şi sare. Mai laşi 2 minute, adaugi ciupercile şi ames­teci.

Intr-un bol amesteci făina cu apă până la omo­genizare şi torni amestecul peste ciuperci.

Laşi să fiarbă totul 5 minute, amestecând mereu.

Presari pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.