Curry de ciuperci
PrinteazaCurry de ciuperci: ciuperci champignon, faina, ceapa, apa, pasta de rosii, pasta de ghimbir, seminte de in, turmeric, ulei, patrunjel, curry, sare.
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 1 cană făină de grâu integrală
- 1 ceapă
- 1 cană apă
- 1 cană pastă de roşii
- 1 linguriţă pastă de ghimbir cu usturoi
- 1 linguriţă jeera (seminţe de chimen)
- 1 linguriţă turmeric
- 4 linguri ulei de floarea- soarelui
- pătrunjel
- curry
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le tai şi le laşi 30 de minute la înmuiat în apă caldă, amestecată cu 1/2 linguriţă turmeric, apoi le laşi la scurs.
Separat, încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie şi sotezi ciupercile 7 minute, fără capac. Presari apoi puţină sare şi amesteci uşor.
Separat, într-o oală de 2 litri, pui 2 linguri ulei la încălzit, dar să nu fumege.
Presari seminţele de chimen şi, când încep să pocnească, adaugi ceapa tocată mărunt şi pasta de ghimbir cu usturoi.
După 3 minute, adaugi şi pasta de roşii şi mai laşi pe foc încă 4 minute.
La final pui turmeric, curry şi sare. Mai laşi 2 minute, adaugi ciupercile şi amesteci.
Intr-un bol amesteci făina cu apă până la omogenizare şi torni amestecul peste ciuperci.
Laşi să fiarbă totul 5 minute, amestecând mereu.
Presari pătrunjelul tocat.
Pofta buna!