Curry de conopidă
PrinteazaO reteta delicioasa de curry de conopida din: ceapa, ghimbir, pasta curry, lapte de cocos, rosii, conopida, cartofi si spanac.
- 2 cepe, tăiate fin ulei
- 1 cm de ghimbir ras
- 2 linguri de pastă curry
- 400g lapte de cocos
- 400g roşii tăiate cubuleţe, din conservă
- 1 conopidă, inflorescenţele tăiate
- 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe sucul de la o lămâie
- 200g spanac
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa în puţin ulei într-o cratiţă, până ce începe să se înmoaie. Se adaugă ghimbirul şi pasta curry şi se prăjesc până ce încep să degaje un miros plăcut. Se adaugă laptele de cocos, roşiile, conopida şi cartofii şi se dau în clocot.
Se lasă pe foc 20-30 de minute până ce cartofii s-au făcut, apoi se dă cratiţa deoparte şi se sărează. Se toarnă peste şi sucul de lămâie şi spanacul şi se mai lasă 2 minute cu un capac deasupra, dar nu pe foc. Se condimentează după gust.
Curry de conopidă
Pofta buna!