Curry de crevete si cocos
PrinteazaCurry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango.
Ingrediente:
- 2 cepe, feliate
- 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, dată pe râzătoare
- 4 căţei de usturoi, striviţi
- 2 linguri ule de floarea-soarelui
- 1/2 linguriţă turmeric
- 1 linpră seminţe de coriandru măcinate
- 400 ml roşii în bulion, tăiate
- l00 g lapte de cocos
- 1 lingură chutney de mango
- 1 ardei iute verde, înjumătăţit, fără seminţe şi feliat oblic
- l ardei gras verde mare, tăiat sferturi, fără seminţe şi feliat oblic
- 700g creveţi mari decorticaţi, decongelaţi şi uscaţi
- 1 mână de funze de coriandru tocate
- sucul unei lămâi
Mod de preparare:
Curry de crevete si cocos: Se prăjeşte ceapa cu ghimbir şi cu usturoi timp de 10 minute. Se adaugă turmeric şi coriandru măcinat şi se mai prăjesc 1 minut.
Se pune amestecul într-un blender şi se pasează. Se pune piureul înapoi în tigaie, se adaugă 300 ml apă, chutney-ul, ardeiul iute şi cel gras şi se fierbe totul 10 minute.
Se adaugă creveţii şi se fierb câteva minute, până devin roz – atenţie să nu se răsfiarbă.
Se presară frunzele de coriandru şi se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie chiar înainte de servire.
Poftă bună!