Salată răcoritoare de litchi și creveți din: creveti, litchi, castravete, avocado, ceapa rosie, frunze de menta sau coriandru, suc de lamaie, sare, piper. Această salată delicioasă îmbină aromele dulci și ușor exotice ale litchi-ului cu gustul sărat al creveților și prospețimea ingredientelor verzi. Este o opțiune minunată pentru zilele calde de vară sau pentru a […]
Curry de creveti si cocos pe pat de orez
PrinteazaCurry de creveti si cocos pe pat de orez din: lapte de cocos, creveţi, turmeric, ulei, curry, ceapa, usturoi, ardei iuti, sare, orez basmati.
Ingrediente:
- 450 ml lapte de cocos
- 1 kg creveţi proaspeţi
- 1 linguriţă cu turmeric
- 4 linguri cu ulei
- 10 frunze de curry
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi roşii
- 1 linguriţă cu sare
- 1 cană cu orez basmati
Mod de preparare:
Curăţă creveţii. Rumeneşte ceapa tocată fin într-o lingură cu ulei încins.
Pune usturoiul zdrobit, ardeii iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt, frunzele de curry şi turmericul. Ţine pe foc aprox. 1 minut.
Toarnă laptele de cocos, adaugă sarea şi lasă să fiarbă zece minute.
Pune creveţii, amestecă uşor şi ţine-i 10-12 minute pe foc. Spală orezul şi lasă-l în apă minimum 15 minute.
Scurge-l şi pune-l în două linguri cu ulei înfierbântat. Amestecă şi căleşte-l uşor.
Toarnă două căni cu apă, sare după gust şi lasă-l să fiarbă acoperit 8-10 minute, fără să amesteci.
Când orezul a absorbit tot lichidul, dă-l deoparte şi pune uleiul rămas.
Aerează-l cu o furculiţă. Serveşte curry-ul de creveţi pe pat de orez.
Curry de creveti si cocos pe pat de orez
Pofta buna!
Salată răcoritoare de litchi și creveți
Pofta buna!