Curry cu peste

Printeaza

Curry cu peste din: peste, ceapa, rosie, lamaie, ardei iute, frisca, curry, coriandru, sare, piper.
Ingrediente:Curry cu peste

  • 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau)
  • 3 cepe
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 2 linguri praf de curry
  • 1/2 legatura coriandru
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 10 minute, la foc mic.

Cand s-a inmuiat putin, adaugati feliile de peste, rosia si ardeiul iute taiat marunt. Presarati peste ele praful de curry si turnati un pahar cu apa si frisca nebatuta (sau smantana).

Incorporati coriandrul taiat marunt (cu foarfeca), sarea si piperul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati pestele sa fiarba 10 minute, la foc mic.

Cand e aproape gata, adaugati zeama si coaja de lamaie rasa, amestecati usor si serviti-l cu o garnitura de orez fiert.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.