Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi
PrinteazaO reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din: ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie, iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru.
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal
- 1 lingură seminţe de muştar maro sau negre
- 3 ardei iuţi roşii uscaţi
- 12-15 frunze de curry
- 2 cepe tăiate felii
- câte 2 linguriţe de coriandru măcinat, garam masala şi curcuma
- 500g de roşii tăiate sferturi
- 800g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi foarte mari
- 400ml lapte de cocos
- pâine indiană sau lipie, pentru servit
pentru sosul de iaurt:
- 150g de iaurt natural
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- ½ castravete, curăţat de seminţe şi dat prin răzătoarea mare
- 1 mână mică de frunze de coriandru, tocate grosier
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc seminţele de muştar, ardeiul iute şi frunzele de curry, până ce seminţele încep să se desfacă.
Se adaugă ceapa şi se căleşte până ce se înmoaie şi începe să se rumenească. Se adaugă condimentele şi se amestecă, apoi roşiile; se prăjeşte încă 5 minute.
Se adaugă cartofii şi se amestecă totul bine. Se toarnă laptele de cocos şi 200ml de apă. Se lasă la fiert 20-25 de minute, amestecând din când în când, până ce cartofii s-au frăgezit cât trebuie.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele cu sare şi piper. Dacă mâncarea de curry are prea multă zeamă, se scot cartofii cu o paletă şi se mută în alt vas, apoi se fierbe sosul până mai scade un pic.
Se adaugă din nou cartofii şi se amestecă, apoi se condimentează bine cu sare şi piper. Se serveşte cu pâine călduţă şi cu un moţ de sos de castraveţi.
Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi
Pofta buna!