Curry de creveti
PrinteazaCurry de creveti din: creveti, sare, piper, piper cayenne, ulei vegetal, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa, coriandru, turmeric, rosii, praf de curry, lapte de cocos, patrunjel.
- 800 g creveti curatati
- sare si piper dupa gust
- un sfert de lingurita de piper cayenne
- un sfert de cana de ulei vegetal
- 3 catei de usturoi pisati
- 4 ardei iuti uscati
- o lingurita de ghimbir ras
- o ceapa de apa tocata
- 2 lingurite de coriandru uscat pisat
- jumatate de lingurita de turmeric
- 3 cani de rosii cuburi din conserva, cu tot cu zeama
- jumatate de lingurita de praf de curry
- o cana si jumatate de lapte de cocos
- o legatura de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Puneţi crevetii într-o pungă de plastic, adăugaţi sare, piper negru şi piper cayenne, amestecaţi bine şi băgaţi la frigider. Sotati ardeii uscaţi tocaţi într-o tigaie cu ulei, timp ae 2 minute. Adăugati puţin piper negru şi, peste încă un minut, adăugaţi ghimbirul, ceapa şi sare.
Sotati până când ceapa devin translucidă, 5 – 8 minute, apoi adăugaţi usturoiul, coriandrul şi turmericul. Micşoraţi flacăra şi adăugaţi roşiile. Amestecaţi şi fierbeti timp de 5 minute. Adăugaţi praful de curry, laptele de cocos, dati într-un clocot şi adăugaţi crevetii.
Când devin opaci, în 2 – 3 minute, adăugaţi pătrunjelul tocat. Serviţi cu orez.
Curry de creveti
Pofta buna!
Curry ul asta trebuie neaparat sa-l incerc