Curry de creveti

Printeaza

Curry de creveti din: creveti, sare, piper, piper cayenne, ulei vegetal, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa, coriandru, turmeric, rosii, praf de curry, lapte de cocos, patrunjel.

Ingrediente:Curry_de_creveti

  • 800 g creveti curatati
  • sare si piper dupa gust
  • un sfert de lingurita de piper cayenne
  • un sfert de cana de ulei vegetal
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 4 ardei iuti uscati
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o ceapa de apa tocata
  • 2 lingurite de coriandru uscat pisat
  • jumatate de lingurita de turmeric
  • 3 cani de rosii cuburi din conserva, cu tot cu zeama
  • jumatate de lingurita de praf de curry
  • o cana si jumatate de lapte de cocos
  • o legatura de patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Puneţi crevetii într-o pungă de plastic, adăugaţi sare, piper negru şi piper cayenne, amestecaţi bine şi băgaţi la frigider. Sotati ardeii uscaţi tocaţi într-o tigaie cu ulei, timp ae 2 minute. Adăugati puţin piper negru şi, peste încă un minut, adăugaţi ghimbirul, ceapa şi sare.

Sotati până când ceapa devin translucidă, 5 – 8 minute, apoi adăugaţi usturoiul, coriandrul şi turmericul. Micşoraţi flacăra şi adăugaţi roşiile. Amestecaţi şi fierbeti timp de 5 minute. Adăugaţi praful de curry, laptele de cocos, dati într-un clocot şi adăugaţi crevetii.

Când devin opaci, în 2 – 3 minute, adăugaţi pătrunjelul tocat. Serviţi cu orez.

Curry de creveti

Curry_de_creveti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Curry ul asta trebuie neaparat sa-l incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.