Curry de legume

Printeaza

Curry de legume din: bame, fasole, morcovi, cartofi, ceapa, ghee sau ulei de unt, seminte de fenicul, boia iute, coriandru, praf de curry, ghimbir, supa de legume, rosii, ardei, amidon.

Ingrediente:Curry de legume

  • câte 250 g bame
  • fasole verde
  • morcovi
  • cartofi
  • 4 cepe roşii
  • 4 linguri de ghee sau de ulei de unt
  • 2 linguri de seminţe de fenicul
  • 2 linguri de boia iute
  • 1 lingură de praf de coriandru
  • 3 linguri de praf de curry
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • 400 ml supă de legume
  • 250 g roşii descojite (la conservă)
  • 6 ardei roşii coloraţi
  • amidon pentru îngroşat

 

Mod de preparare:

Bamele se spală şi se curăţă de cotor, iar fasolea se curăţă, se spală şi se şterge. Se cojesc morcovii şi cartofii, se spală şi se taie beţigaşe. Ceapa se descojeşte şi se taie cuburi.

Se încinge uleiul de unt într-o tigaie, în care se sotează apoi ceapa. Se adaugă seminţele de fenicul şi se ru­menesc circa 2 minute. Se pun apoi toate legumele în tigaie şi se asezonează cu mirode­niile. Se toarnă pe deasupra, supa de legume şi se încorpo­rează roşiile cu tot cu zeamă.

Ardeii iuţi se spală, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Aces­tea se încorporează în mixul din tigaie. Compoziţia se lasă apoi circa 20 de minute să fiarbă la foc mic. Dacă este necesar, se mai îngroaşă cu amidon.

Curry-ul de legume se serveşte cu o garnitură de orez cu şofran.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.