Curry de morcovi si linte
PrinteazaCurry de morcovi si linte din: ceapa, ardei, morcovi, unt, zahar, stafide, curry, suc de morcovi, linte, migdale, sare, coriandru.
- 2-3 cepe
- 1 ardei iute roşu
- 750 g morcovi
- 30 g unt
- 1 linguriţă de zahăr
- 40 g stafide
- 2 linguriţe de praf de curry
- 500 ml suc de morcovi
- 60 g linte roşie
- 50 g migdale (descojite)
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- sare
- 1 fir de coriandru
Mod de preparare:
Ceapa se cojeste si se toacă grosier. Ardeiul iute se spală, se sterge si se taie în două pe lung, se curăţă de seminţe şi se taie cubulete. Morcovii se descojesc şi se taie pe lung.
Untul se topeşte într-o oală (până când face spumă), în care se călesc apoi ceapa, cubuleţele de ardei iute, bucăţi de morcovi si zahărul.
Se adaugă stafidele şi se amesteca vu nraful de curry. Se toarnă apoi pe deasupra sucul de morcovi si se dă în clocot. Se incorporează lintea şi se fierbe 15 minute la foc mediu sub capac.
Migdalele se rumenesc într-o tigaie fără grăsime amesca continuu, după care se toacă grosier. Patrunjelui se spală, se scutură de apă, se aleg doar frunzuliţele şi se mărunţesc.
Curry-ul de morcovi se asezonează după gust cu zeama de lămâie si putină sare, apoi se înglobează migdalele şi pătrunjelul. Inainte de a se servi, se presară pe deasupra coriandrul.
Acest preparat se potriveşte cu lipii indiene.
Curry de morcovi si linte
Pofta buna!