Curry de orez cu creveti
PrinteazaO retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
- 200 g orez
- o linguriţă de pudră de curry
- 500 g creveţi decorticaţi
- 200 g mazăre
- o ceapă
- un ardei capia
- 250 g midii
- o lingură de sos de soia
- ulei de floarea-soarelui
- un ardei iute
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron împreună cu ardeiul capia tăiat felii subţiri. Mazărea se fierbe, se scurge de apă şi se pune într-un castron.
Orezul se spală de câteva ori cu apă rece, ca să elimine din amidon, se fierbe în apă cu sare şi când este aproape gata se adaugă pudra de curry, sare şi piper.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul, se călesc cinci minute, se adaugă mazărea, midiile fierte separat, creveţii şi se prăjesc până capătă culoarea roz. Se adaugă sosul de soia, se amestecă şi se mai lasă două minute pe foc.
Orezul se scurge de apă, dacă mai este nevoie, se aşază pe un platou şi deasupra se pune amestecul de legume şi creveţi. Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel şi ardei iute tocat mărunt.
Poftă bună!