Curry de peste cu orez
PrinteazaCurry de peste cu orez din: orez, file de cod, ceapa, usturoi, rosie, ghimbir, curcuma, dafin, caju, smantana, mustar, lamaie, ulei.
- 200 g orez cu bob lung
- 4 fileuri cod
- o ceapă
- 3 cătei usturoi
- o rosie
- putin ghimbir proaspăt
- o lingurită curcuma
- 2 foi dafin
- 100 g nuci caju
- 3 linguri smăntănă
- o lingurită boabe muştar
- sucul unei 1/2 de lămăie
- 3 linguri ulei
- un baton scortişoară
- 750 ml apă
- 1/2 cubulet concentrat de pui
- 50 g unt
- sare
- piper
- verdeată, după gust
Mod de preparare:
Pestele tăiat se pune la marinat 30 de minute într-o lingură de ulei cu curcuma si un praf de sare.
Se rumenesc în unt topit foile de dafin şi boabele de muştar, se pune orezul, se toarnă 750 ml apă clocotită, concentratul si se lasă 15 minute la fiert.
Între timp, ceapa, usturoiul si ghimbirul se călesc 3 minute cu 2 linguri de ulei, se adauga pestele, cajuul, scortisoara, sare si piper. Se adaugă smântana, se amestecă, se pune orezul, se amestecă şi se mai lasă 15 minute la foc mediu.
Se serveste cu verdeată, după gust.
Pofta buna!