Curry de peste cu orez

Printeaza

Curry de peste cu orez din: orez, file de cod, ceapa, usturoi, rosie, ghimbir, curcuma, dafin, caju, smantana, mustar, lamaie, ulei.

Ingrediente:Curry de peste cu orez

  • 200 g orez cu bob lung
  • 4 fileuri cod
  • o ceapă
  • 3 cătei usturoi
  • o rosie
  • putin ghimbir proaspăt
  • o lingurită curcuma
  • 2 foi dafin
  • 100 g nuci caju
  • 3 linguri smăntănă
  • o lingurită boabe muştar
  • sucul unei 1/2 de lămăie
  • 3 linguri ulei
  • un baton scortişoară
  • 750 ml apă
  • 1/2 cubulet concentrat de pui
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • verdeată, după gust

 

Mod de preparare:

Pestele tăiat se pune la marinat 30 de minute într-o lingură de ulei cu curcuma si un praf de sare.

Se rumenesc în unt topit foile de dafin şi boabele de muştar, se pune orezul, se toarnă 750 ml apă clocotită, concentratul si se lasă 15 minute la fiert.

Între timp, ceapa, usturoiul si ghimbirul se călesc 3 minute cu 2 linguri de ulei, se adauga pestele, cajuul, scortisoara, sare si piper. Se adaugă smântana, se amestecă, se  pune orezul, se amestecă şi se mai lasă 15 minute la foc mediu.

Se serveste cu verdeată, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.