Curry de peste cu rosii si orez
PrinteazaCurry de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric, coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati.
- 6 catei de usturoi
- 1 ardei iuti rosu, tocat grosier
- 1 bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam cat un deget)
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingura de coriandru macinat
- 1 lingura ulei de rapita
- 2 lingurite seminte de chimion
- 1 lingurita de seminte de fenicul
- 2 conserva x 400 g de rosii tocate
- 200 g de fasole verde, capetele indepartate, iar pastaile taiate in jumatate
- 1 lingura pasta de tamarind
- 4 fileuri de peste alb
- 1 mana frunze de coriandru, tocate grosier
- orez basmati fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Pasează usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, turmericul şi coriandrul măcinat cu 3 linguri de apă. încinge uleiul într-o cratiţă mare şi rumeneşte seminţele de chimion şi de fenicul, lăsându-le pe foc până când încep să-şi elibereze aroma. Adaugă pasta de ghimbir preparată anterior şi prăjeşte totul 3 minute.
Răstoarnă conservele de roşii în cratiţă, plus o cană de apă. Adaugă fasolea verde, dă totul în clocot, apoi micşorează focul şi lasă să fiarbă la foc mic 5 minute, încorporează pasta de tamarind. Adaugă fileurile de peşte, presară piper negru, acoperă cratiţa şi lasă-le să fiarbă 10 minute.
Indepărtează capacul, întoarce cu grijă peştele şi lasă sosul să dea în clocot. Când peştele este bine pătruns, iar sosul se îngroaşă, poţi stinge focul. Presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte cu orez.
Curry de peste cu rosii si orez
Pofta buna!