Curry de pui cu chimen si coriandru
PrinteazaCurry de pui cu chimen si coriandru din: garam maşala, chimen măcinat, coriandru măcinat, fulgi de chili, boia iute, pipet de pui, iaurt natur, ceapa, ulei de floarea soarelui, rosii, usutroi, ghimbir proaspăt, ardei iute roşu, codiţe de coriandru, ardei roşu şi verde.
Ingrediente:
- 1 linguriţă garam maşala
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă fulgi de chili
- 1 linguriţă boia iute
- 750 g piept de pui, tăiat bucăţi
- 500 g iaurt natur
- 4 cepe
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 5 roşii, tăiate cuburi, fără seminţe
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 2 cm ghimbir proaspăt răzuit
- 1 ardei iute roşu, tăiat cuburi
- 1 mână de codiţe de coriandru, tocat
- 1 ardei roşu şi verde, tăiat bucăţi
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc usucă condimentele până când aromele exală. Pune carnea şi iaurtul într-o pungă de plastic şi adaugă condimentele. Lasă la rece peste noapte sau minim 4 ore.
Toacă 2 cepe mărunt. încinge uleiul şi prăjeşte roşiile, usturoiul, ghimbirul codiţele de coriandru 10-15 min, până când se înmoaie.
Lasă sa se răcească şi apoi mârunţeşte în tocătorul electric, până când obţii o pastă.
Scoate carnea din pungă şi combină marinata cu pasta obţinută. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă înăbuşit 10 min. Incinge grătarul la temperatură medie.
Taie ceapa rămasă sferturi şi dă la grill împreună cu carnea de pui şi ardeii, 5 min pe fiecare parte, până când se pătrund şi se ard pe margine.
Curry de pui cu chimen si coriandru
Pofta buna!