Curry de pui cu orez si salata

Printeaza

Curry de pui cu orez si salata din: ulei, ceapa, morcov, usturoi, pasta de curry, curmale, sos de soia, amidon, piept de pui, lamaie, salata, orez.

Ingrediente:Curry de pui cu orez si salata

  • 1/2 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov, răzuit
  • 4 căţei de usturoi, tocat
  • 2 linguri pastă de curry
  • 2 curmale fără sâmburi sau 3/4 linguri zahăr brun
  • 1 lingură sos de soia
  • 500 ml supă limpede de pui
  • 2 linguri amidon combinat cu 1 lingură apă rece
  • 4 bucati piept de pui
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 salată verde
  • orez basmati fiert la microunde pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/180 C. Incinge uleiul şi sotează ceapa şi morcovul 4-5 minute. Adaugă usturoiul, pasta curry şi ţine pe foc 1 minut.

Adaugă curmalele sau zahărul, sosul de soia, supa de pui şi amidonul diluat şi amestecă bine. Adu la punctul de fierbere, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 minute.

Intre timp, rumeneşte carnea în cuptor.

Mărunţeşte în blender amestecul cu pasta de curry şi morcov şi trece-o prin sită înapoi în vas, pe foc. Adaugă zeama de lămâie şi potriveşte gustul de sare.

Serveşte friptura cu orez fiert, sos deasupra şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.