Curry de vita

Printeaza

Curry de vita din: carne de vita, iaurt, ceapa, ghimbir, ardei, lapte de cocos, curry, ulei, chili, rosii, cardamom, turmeric.

Ingrediente:Curry de vita

  • 5 linguri iaurt natur
  • 800 g carne de vitâ, tăiată bucăţi
  • 1 ceapă, tăiată felii subţiri
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit
  • 1 ardei iute, crestat în două pe lungime
  • 300 ml lapte de cocos, plus pentru servit
  • frunze de coriandru proaspăt pentru ornat
  • 3 linguri praf de curry
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 foaie de dafin
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 4 boabe de cardamom, zdrobit
  • 3 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă turmeric, măcinat
  • 2 linguriţe praf de chili
  • 2 linguriţe chimen, măcinat
  • 200 g roşii în suc, tocate
  • 1/2 linguriţă condiment garam maşala

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara marinafa combină într-un bol iaurtul cu praful de curry. Adaugă carnea, amestecă şi presară sare. Acoperă vasul şi lasă la rece minimum 2 ore.

Adaugă roşiile şi laptele de cocos şi adu treptat la punctul de fierbere. Micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 1 oră, amestecând din când în când.

Intr-un vas încinge uleiul şi adaugă foaia de dafin, scorţişoara, cuişoarele şi cardamomul. Amestecă continuu şi prăjeşte 1 minut, apoi adaugă ceapa şi prăjeşte 4-5 minute.

Adaugă usturoiul, condimentele (fără garam maşala) şi carnea; prăjeşte amestecând continuu 10-15 minute.

Adaugă garam maşala cu 5 min. înainte de a fi gata. Verifică gustul de sare şi piper. Inainte de a servi, stropeşte cu puţin lapte de cocos şi ornează cu frunze de coriandru proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.