Curry de vita
PrinteazaCurry de vita din: carne de vita, iaurt, ceapa, ghimbir, ardei, lapte de cocos, curry, ulei, chili, rosii, cardamom, turmeric.
- 5 linguri iaurt natur
- 800 g carne de vitâ, tăiată bucăţi
- 1 ceapă, tăiată felii subţiri
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit
- 1 ardei iute, crestat în două pe lungime
- 300 ml lapte de cocos, plus pentru servit
- frunze de coriandru proaspăt pentru ornat
- 3 linguri praf de curry
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 foaie de dafin
- 1 baton de scorţişoară
- 3 cuişoare
- 4 boabe de cardamom, zdrobit
- 3 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă turmeric, măcinat
- 2 linguriţe praf de chili
- 2 linguriţe chimen, măcinat
- 200 g roşii în suc, tocate
- 1/2 linguriţă condiment garam maşala
Mod de preparare:
Pentru a prepara marinafa combină într-un bol iaurtul cu praful de curry. Adaugă carnea, amestecă şi presară sare. Acoperă vasul şi lasă la rece minimum 2 ore.
Adaugă roşiile şi laptele de cocos şi adu treptat la punctul de fierbere. Micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 1 oră, amestecând din când în când.
Intr-un vas încinge uleiul şi adaugă foaia de dafin, scorţişoara, cuişoarele şi cardamomul. Amestecă continuu şi prăjeşte 1 minut, apoi adaugă ceapa şi prăjeşte 4-5 minute.
Adaugă usturoiul, condimentele (fără garam maşala) şi carnea; prăjeşte amestecând continuu 10-15 minute.
Adaugă garam maşala cu 5 min. înainte de a fi gata. Verifică gustul de sare şi piper. Inainte de a servi, stropeşte cu puţin lapte de cocos şi ornează cu frunze de coriandru proaspăt.
Pofta buna!