Curry cu fructe de mare

Printeaza

Curry cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • o ceapă
  • 100 g crevete
  • un piept de pui
  • 250 g pui de caracatiţă
  • un ardei gras roşu
  • o lămâie
  • usturoi
  • curry
  • zahăr
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • 150 ml vin alb
  • coriandru
  • 25 g fulgi de cocos
  • 50 g ananas

 

Preparare:

Curry cu fructe de mare: Orezul se spală, se fierbe şi se pune la scurs.Puii de caracatiţă se spală, se pun într-un vas împreună cu vinul alb, o cană de apă, sucul de lămâie, sarea şi piperul.

Se acoperă cu un capac şi se fierb până când devin mai moi şi braţele se strâng. Ceapa şi trei căţei de usturoi se curăţă şi se toacă mărunt.

Se pun la încins trei linguri de ulei, se adaugă ceapa şi usturoiul, crevetele decorticate şi se călesc timp de câteva minute, până când crevetele devin roz.

Se adaugă ardeiul gras tăiat în cubuleţe, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi puii de caracatiţă. Se călesc câteva minute, se adaugă orezul, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă o linguriţă de pudră de curry, puţină apă şi se lasă să fiarbă zece minute la foc mic. Se lasă pe foc până când a scăzut apa, se opreşte focul şi se presară coriandru tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.