Curry Indian Cremos – Lamb Korma: O Capodoperă Culinară Autentică

Printeaza

Curry Indian Cremos – Lamb Korma: O Capodoperă Culinară Autentică din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de garam masala, turmeric, coriandru, chili, iaurt, smantana, migdale, sare, piper.

Redescoperiți magia bucătăriei indiene prin Lamb Korma, un curry indian cremos, bogat în arome și texturi.

Acest fel de mâncare, profund înrădăcinat în istoria culinară a Indiei, reprezintă o combinație perfectă între delicatețea cărnii de miel și bogăția condimentelor tradiționale.

Lamb Korma este mai mult decât o simplă rețetă; este o invitație la o călătorie gustativă, unde fiecare îmbucătură vă transportă în inima culturii indiene.

Potrivit pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga un strop de extravaganță mesei de seară, acest curry promite o experiență culinară memorabilă.

Reteta:Curry Indian Cremos – Lamb Korma

Ingrediente:

  • 800 g carne de miel, tăiată în cuburi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt (aproximativ 2 cm), ras
  • 1 lingură pasta de garam masala
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță chili pudră
  • 150 g iaurt natural
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g migdale măcinate
  • Sare și piper, după gust
  • Coriandru proaspăt, pentru garnisire

 

Modul de Preparare:

Încingeți uleiul într-o cratiță mare și sotați ceapa până devine aurie. Adăugați usturoiul și ghimbirul, gătind pentru încă un minut.

Adăugați carnea de miel și prăjiți până se rumenește uniform.

Presărați garam masala, turmeric, coriandru, și chili peste carne, amestecând bine pentru a se îmbina aromele.

Reduceți focul și adăugați iaurtul, amestecând constant pentru a preveni separarea.

După ce iaurtul s-a integrat, adăugați smântâna pentru gătit și migdalele măcinate.

Lăsați să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de aproximativ 1 oră sau până când carnea devine foarte fragedă și sosul se îngroașă.

Ajustați de sare și piper, după gust.

Serviți Lamb Korma fierbinte, garnisit cu coriandru proaspăt tocat, alături de orez basmati sau pâine naan.

 

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 650 kcal
  • Proteine: 38 g
  • Grăsimi: 48 g (din care saturate: 18 g)
  • Carbohidrați: 15 g (din care zaharuri: 5 g)
  • Fibre: 3 g
  • Sodiu: 200 mg

Lamb Korma nu este doar un fel de mâncare; este o celebrare a bogăției și diversității bucătăriei indiene. Acest curry cremos, cu aromele sale complexe și textura sa bogată, promite să transforme orice masă într-un eveniment memorabil.

Fie că doriți să impresionați oaspeții sau să vă răsfățați simțurile, Lamb Korma este alegerea perfectă pentru a adăuga un strop de lux și exotism la masa dvs.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.