Curry de langusta
PrinteazaO reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate foarte fin (poate conţine şi peste 40 de ingrediente), putând fi preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel clasic are în compoziţie: 2 linguri chimen, 2 linguri coriandru, 2 linguri curcuma, 1/2 linguriţă piper roşu, 1/2 linguriţă boabe de muştar, 1/2 linguriţă ghimbir, măcinate şi amestecate. Poate fi preparat în casă, după gustul propriu.
- 6 cozi de langusta congelate (circa 200 g bucata)
- 300 g ceapa tocata
- 1 cutie (mica) cu bucati de ananas
- 200 ml lapte de cocos
- 2 iaurturi
- 1 lingura mild curry
- 2 linguri ulei
- 6 fire de coriandru
- sare
- piper macinat proaspat
Mod de preparare:
Puneţi cozile de langustă congelate într-o oală cu apă clocotită, lăsaţi 12 min din momentul în care reîncepe să clocotească, apoi luaţi de pe foc. în acest timp, puneţi la scurs ananasul, încingeţi uleiul într-o cratiţă de fontă şi puneţi ceapa, amestecând mereu.
După 10 min, adăugaţi ananasul şi caramelizaţi puţin.
Turnaţi apoi laptele de cocos cu 150 ml de apă, săraţi, piperaţi, aromaţi cu curry şi lăsaţi încă 5 min la foc mic. Adăugaţi apoi iaurturile şi amestecaţi din nou.
Puneţi iarăşi la fiert, la foc foarte mic.
Scurgeţi langustele, treceţi-le sub un jet de apă rece şi decorticaţi-le (cu foarfeca). Amestecaţi-le în sosul curry din cratiţă şi încăl ziţi câteva minute. Presăraţi coriandru tocat şi serviţi foarte fierbinte.
Curry de langusta
Pofta buna!