Curry de miel si dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango
- 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe
- 2 linguriţe pudră de curry
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 bucată de ghimbir lungă de 3cm, rasă
- ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 1 legătură de coriandru, tocat (tulpinile separate de frunze)
- 300 ml supă de legume sau apă
- 500 g de dovleac pentru plăcintă, cojit şi tăiat în cubuleţe cu latura de 2cm
- 100 g de mazăre îngheţată
- lipie, pentru servit
- chutney de mango, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Se amestecă toată carnea cu pudra de curry, usturoi, ghimbir, sare şi piper. Se încing două linguriţe de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi tulpinile de coriandru şi se prăjesc timp de trei minute. Se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc timp de alte două minute.
Se toarnă supa, apoi se lasă la fiert 15 minute, la foc mediu, fără capac. Se adaugă dovleacul şi se fierbe totul şapte minute.
La final, se adaugă mazărea şi se mai lasă pe foc încă trei minute. Se serveşte cu lipie caldă şi cu chutney. Reteta preluata de aici.
Curry de miel si dovleac
Poftă bună!