Curry de orez cu scoici
PrinteazaCurry de orez cu scoici din: orez, scoici, praz, rosii, vin alb, vin alb, lamaie, telina, ulei, sare, piper, pudra de curry, ruccola, nucsoara, scortisoara.
Ingrediente:
- 300 g orez
- 300 g scoici
- un fir de praz
- 250 g roşii cherry
- 150 ml vin alb dulce
- o lămâie
- două tije de ţelină
- ulei de măsline
- sare
- piper
- o linguriţă de pudră de curry
- salată ruccola
- nucşoară
- scorţişoară
Mod de preparare:
Curry de orez cu scoici: Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă. Prazul se curălţă, se spală şi se toacă mărumt sau rondele subţiri.
Intr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei dee măslirie şi se căleşte prazul, la foc potrivit, până când devine stictlos şi este suficient de moale.
Se adaugă orezul spălat şi se căleşte cinci nninute. Se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă vinul, scoicile şi tijele de ţelină tăiate în felii subţiri.
Se condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă pudra de curry, se mai lasă să fiarbă zece minute şi se opreşte focul.
Se acoperă mâncarea cu un capac şi se lasă să se pătrundă aromele. Se serveşte alături de o salată de roşii, frunze de ruccola, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Pentru o aromă orientală, se pot adăuga nucşoară şi scorţişoară măcinate.
Poftă bună!