Curry de peste cu ghimbir
PrinteazaCurry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste.
Ingrediente:
- 2 căţei de usturoi
- o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir
- 400 ml lapte de cocos neîndulcit (conservă)
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri sos de soia alb
- 1/2 lingurita boia
- 2 linguri suc de limette
- 20 g migdale decojite
- 400 ml supă de legume
- 4 cepe verzi
- 2 morcovi
- 100 g mazăre mange-tout
- 300 g boabe de mazăre în păstăi
- 500 g file de peşte
- 8 creveţi
- sos de peşte
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ghimbirul. Se pasează cu lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia, boia, suc de limette, migdale; se înglobează supa. Se toacă ceapa verde.
Se curăţă morcovii şi se taie beţişoare. Se curăţă mazărea mange-tout. Se scot boabele de mazăre din păstăile lor.
Se dă în clocot sosul de lapte de cocos cu ceapă verde, morcovi, boabe de mazăre şi mazăre mange-tout; se reduce apoi focul şi se mai lasă să fiarbă totul la loc moale timp de cca 5 minute.
Se taie peştele bucăţi. Se spală creveţii şi se lasă să se marineze în sos cca 5 minute. Se condimentează cu sos de peşte.
Se serveşte cu orez.
Pofta buna!