Curry de pui cu arahide
PrinteazaCurry de pui cu arahide din: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc.
Ingrediente:
- 1 ardei iute mare, fără seminţe
- 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier
- 1 căţel de usturoi mare
- 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 4 piepţi de pui fără piele, tăiaţi în bucăţi
- 5 linguri unt de arahide
- 150ml supă de pui
- 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras, ca de exemplu cel de oaie şi bivoliţă)
Mod de preparare:
Tăiaţi în felii subţiri un sfert din ardei şi aşezaţi restul într-un mixer împreună cu ghimbirul, usturoiul, codiţele de coriandru şi o treime din frunze. Amestecaţi până obţineţi o pastă groasă şi mai picuraţi apă dacă este necesar.
Incingeţi uleiul într-o tigaie, apoi rumeniţi bucăţile de pui timp de un minut. Amestecaţi încă un minut, apoi adăugaţi untul de arahide, supa şi iaurtul.
După ce sosul începe să clocotească, lăsaţi-l pe foc timp de zece minute până ce puiul se pătrunde, iar sosul se îngroaşă.
Adăugaţi coriandrul rămas, păstrând puţin pentru a presăra la final, împreună cu fâşiile de ardei iute. Serviţi cu orez sau cu piure de cartofi dulci.
Curry de pui cu arahide
Pofta buna!