Curry de pui cu arahide

Printeaza

Curry de pui cu arahide din: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc.

Ingrediente:

  • 1 ardei iute mare, fără seminţe
  • 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier
  • 1 căţel de usturoi mare
  • 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 4 piepţi de pui fără piele, tăiaţi în bucăţi
  • 5 linguri unt de arahide
  • 150ml supă de pui
  • 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras, ca de exemplu cel de oaie şi bivoliţă)

Mod de preparare:

Tăiaţi în felii subţiri un sfert din ardei şi aşezaţi restul într-un mixer împreună cu ghimbirul, usturoiul, codiţele de coriandru şi o treime din frunze. Amestecaţi până obţineţi o pastă groasă şi mai picuraţi apă dacă este necesar.

Incingeţi uleiul într-o tigaie, apoi rumeniţi bucăţile de pui timp de un minut. Amestecaţi încă un minut, apoi adăugaţi untul de arahide, supa şi iaurtul.

După ce sosul începe să clocotească, lăsaţi-l pe foc timp de zece minute până ce puiul se pătrunde, iar sosul se îngroaşă.

Adăugaţi coriandrul rămas, păstrând puţin pentru a presăra la final, împreună cu fâşiile de ardei iute. Serviţi cu orez sau cu piure de cartofi dulci.

Curry de pui cu arahide

Curry_de_pui_cu_arahide

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.