Curry de pui şi cartofi dulci
PrinteazaO reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac.
- 500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăţi mari
- 1 ceapă roşie, mare, tăiată în sferturi
- 2 linguri de pastă curry
- 2 roşii mari, tăiate grosier
- 125 g de spanac proaspăt
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă sărată 5-7 minute, până când se înmoaie puţin. Se scurg bine de apă şi se lasă deoparte. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă puiul şi ceapa.
Se lasă pe foc 5-6 minute, până când puiul este rumen şi bine făcut; se adaugă pasta de curry, se mai lasă pe foc un minut, se adaugă roşiile şi se mai lasă un minut.
Se toarnă în tigaie 100ml de apă fiartă şi se amestecă bine. Se lasă pe foc 5 minute, se adaugă spanacul şi se mai lasă două minute până când se opăreşte. Se adaugă cartofii în tigaie şi se mai lasă puţin pe foc, să se încălzească. Se serveşte cu orez şi lipii.
Curry de pui şi cartofi dulci
Pofta buna!