Curry de pui cu garnitura de orez
PrinteazaCurry de pui cu garnitura de orez din: usturoi, ghimbir, iaurt natur, garam masala, chimen, curcuma, boia, scortisoara, praf de cardamom, rosii pasate, sare, ceapa, file de piept de pui, unt, bulion, ardei gras, lapte de cocos, piper de cayenne, suc de limeta, miere.
- 2 catei de usturoi
- 2 cm ghimbir
- 100 g iaurt natur
- 2-3 lingurite garam masala
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita curcuma
- 1/2 lingurita boia
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 varf de cutit praf de cardamom
- 400 g rosii pasate (din conserva)
- sare
- 1 ceapa
- 800 g file de piept de pui
- 2 linguri unt
- 1 lingura bulion
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 200 ml lapte de cocos
- piper de Cayenne
- 1 lingura suc de limeta
- 1 lingurita miere
Mod de preparare:
Se taie cuburi usturoiul şi ghimbirul. Se amestecă cu iaurt, condiment Garam masala, cumin, curcuma, boia, scorţişoară, cardamom, roşii pasate, 1/2 linguriţă de sare.
Se taie felii ceapa. Se spală carnea, se şterge şi se taie fâşii.
Se amestecă într- un castron împreună cu sosul de iaurt; se dă la frigider cca 4 ore.
Se taie cuburi ardeii graşi. Se prăjeşte ceapa în unt cca 3 min.
Se adaugă bulionul şi se căleşte, apoi se adaugă amestecul de carne şi iaurt, ardeiul gras, laptele de cocos şi eventual puţină supă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 3-4 min.
Se condimentează după gust cu sare, piper de Cayenne, suc de limetă şi miere.
Se serveşte alături o garnitură de orez.
Curry de pui cu garnitura de orez
Pofta buna!