Curry de pui cu orez si salata
PrinteazaCurry de pui cu orez si salata din: ulei, ceapa, morcov, usturoi, pasta de curry, curmale, sos de soia, amidon, apa, piept de pui, lamaie, salata, orez.
- 1/2 lingură ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 morcov, răzuit
- 4 căţei de usturoi, tocat
- 2 linguri pastă de curry
- 2 curmale fără sâmburi sau 3/4 linguri zahăr brun
- 1 lingură sos de soia
- 500 ml supă limpede de pui
- 2 linguri amidon combinat cu 1 lingură apă rece
- 4 buc piept de pui
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 salată verde
- orez basmati fiert la microunde pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul şofează ceapa şi morcovul 4-5 min. Adaugă usturoiul, pasta curry şi ţine pe foc 1 min.
Adaugă curmalele sau zahărul, sosul de soia, supa de pui şi amidonul diluat şi amestecă bine. Adu la punctul de fierbere, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 min.
Intre timp, rumeneşte carnea în cuptor.
Mărunţeşte în blender amestecul cu pasta de curry şi morcov şi trece-o prin sită înapoi în vas, pe foc. Adaugă zeama de lămâie şi potriveşte gustul de sare.
Serveşte friptura cu orez fiert, sos deasupra şi salată verde.
Pofta buna!