Curry rosu de pui
PrinteazaCurry rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne, file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de caise.
Ingrediente:
- 250 g orez Jasmin
- sare
- 300 g fasole verde
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa frantuzeasca
- 1 catel de usturoi
- 1,5 cm ghimbir proaspat
- 2 linguri ulei
- 1,5 pasta de curry rosu
- circa 200 ml supa
- 400 ml lapte de cocos
- piper de Cayenne
- 500 g file de piept de pui
- piper
- 1 lingura coriandru verde
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 linguri chutney de caise
Mod de preparare:
fierbe orezul în apă cu sare. pregătesc legumele. se taie în două păstăile de fasole şi se opăresc în apă cu sare cea 8 min. trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă. taie ardeiul gras în bucăţi. Se curăţă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se toacă. prăjesc în wokul încins 1-2 minute.
adaugă ardeiul gras, se călesc, apoi se adaugă şi pasta de curry. stinge cu supă şi lapte de cocos; se condimentează cu sare şi piper de Cayenne. lasă să fiarbă la foc moale cea 10 minute.
spală carnea, se şterge şi se taie cuburi; se condimentează. adaugă jumătate din cantitatea de verdeaţă şi se aşază în dispozitivul de fiert la aburi.
pune deasupra unei oale cu apă clocotită şi se acoperă cu un capac.
fierbe carnea la aburi cea 5 minute. adaugă la curry chutney-ul cu fasole verde şi carne; se lasă să se pătrundă cea 2-3 minute.
condimentează şi se adaugă restul de verdeţuri. Se serveşte cu garnitură de orez.
Curry rosu de pui
Pofta buna!