Curry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir 400 ml lapte de […]
Curry de spanac şi cartofi
PrinteazaCurry de spanac şi cartofi din: spanac, cartofi, ceapa, ardei iute, ulei, carne tocata, ghimbir, coriandru macinat, curry, supa de carne, iaurt, sare, piper.
- 500 g spanac
- sare 800 g acrtofi
- 2 cepe
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
- 400 g carne tocata
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita curry
- 500 ml supa de carne
- 200 g iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opăreşte spanacul în apă clocotită cu sare cca 5 min. Se trece prin jet de apă rece, se stoarce şi se toacă
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi. Ceapa se taie felii. Ardeiul iute se toacă.
Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea tocată până se fărâmiţează.
Se adaugă ceapă, ardei iute, ghimbir, coriandru şi curry; se prăjesc împreună.
Se toarnă supa şi se adaugă cuburile de cartofi
. Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. amestecând din când în când.
Se adaugă spanac şi iaurt, apoi sare şi piper după gust.
Curry de spanac şi cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Curry de peste cu ghimbir
Supa de curry cu mar
Supa de curry cu mar din: ceapa, mar, cartofi, ulei, turmeric, chili, curry, smantana, sare, sfecla, coriandru, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 ceapă mică 450 g cartofi 150 g măr verde 2 linguri cu ulei 1 lingură cu turmeric 1 linguriţă cu praf de chili 1 lingură cu pastă de curry galbenă 600 ml supă […]
Pofta buna!
N-am facut niciodata curry din asta