Curry uşor de pui
PrinteazaO reteta de curry usor de pui din: ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, piept de pui, migdale, stafide, supa de pui, zahar fin, iaurt si coriandru.
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, tocati mare
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare
- 4 linguri pasta de curry
- 4 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati bucatele
- 50 g de migdale macinate, plus extra pentru servit (optional)
- 4 linguri de stafide aurii
- 400 ml supa de pui
- 1/4 lingurita de zahar fin
- 150 g de iaurt grecesc
- 1 punga de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Se pun ceapa, usturoiul şi ghimbirul într-un robot de bucătărie şi se procesează până se obţine o pastă. Se răstoarnă pasta într-o tigaie mare, cu margini înalte, împreună cu trei linguri de apă şi se ţine pe foc cinci minute.
Se adaugă pasta de curry şi se mai ţine două minute, până încep să se degaje aromele. Se adaugă carnea, apoi migdalele, stafidele, supa şi zahărul.
Se amestecă totul foarte bine, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic 10 minute sau până ce puiul s-a pătruns.
Se ia tigaia de pe foc, se adaugă iaurtul, se asezonează şi se amestecă, apoi se presară coriandrul şi migdalele, dacă se folosesc. Se serveşte cu orez basmati.
Curry uşor de pui
Pofta buna!