Curry vegetarian aromat
PrinteazaCurry vegetarian aromat din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru.
- 1 ceapa mica, tocata mare
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 lingurite de seminte de mustar
- 5 frunze proaspete de curry
- 1 lingura pudra de curry
- 4 cuisoare
- 1 ardei rosu iute, intreg si uscat
- 300 g fasole verde, curata si feliata
- 1 mana de coriandru proaspat
Mod de preparare:
Intr-un blender, omogenizează ceapa, turmericul, ghimbirul, usturoiul şi 1 lingură de ulei, împreună cu un vârf mare de sare. Incinge restul de ulei într-o cratiţă adâncă.
Adaugă seminţele de muştar şi frunzele de curry şi găteşte-le până încep să trosnească, apoi pune pasta de ceapă preparată anterior şi găteşte-o până devine lipicioasă.
Incorporează pudra de curry, apoi toarnă laptele de cocos. Adaugă cuişoarele, coriandru, scorţişoara şi ardeiul iute şi adu totul la punctul de fierbere. Pune fasolea verde şi fierbe-o 15 minute sau până când se frăgezeşte.
Pofta buna!