Curry vegetarian cu cocos si ghimbir

Printeaza

Curry vegetarian cu cocos si ghimbir din: cartofi, ţelină, ciuperci pleurotus, ceapă franţuzească, fasole verde, morcovi, vânătă, ştiuleţi mici de porumb, limettă, ulei, usturoi, ardei iuţi, ghimbir, zahăr brun, pastă de curry roşu, sos de soia, crucuma, lapte de cocos.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 400 g ţelină
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 150 g ceapă franţuzească
  • 100 g fasole verde
  • 3 morcovi
  • 1 vânătă mică
  • 1 conservă ştiuleţi mici de porumb
  • coaja rasă de la 1 limettă
  • 3 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • 2 ardei iuţi tocaţi
  • 3 linguri ghimbir tocat
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură pastă de curry roşu
  • 1 linguriţă curcuma
  • 60 ml sos de soia
  • 400 ml lapte de cocos

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie fâşii, bucăţi sau rondele. Se lasă să se scurgă porum­bul. Ciupercile se prăjesc într-o lingură de ulei.

In restul de ulei se pră­jesc usturoiul, ardeii şi ghim­birul; se adaugă zahăr, pastă de curry, coajă de limettă şi curcuma.

Se stinge compoziţia din tigaie cu sos de soia şi se adaugă lapte de cocos; se dă în fiert.

Se aşază în acest sos ingredientele preparate, cu tot cu ciuperci şi ştiuleţi de porumbei se fierb tîmp de cca 15 min. Se servesc cu orez.

Curry vegetarian cu cocos si ghimbir

Curry_vegetarian_cu_cocos_si_ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.