Curry vegetarian cu cocos si ghimbir
PrinteazaCurry vegetarian cu cocos si ghimbir din: cartofi, ţelină, ciuperci pleurotus, ceapă franţuzească, fasole verde, morcovi, vânătă, ştiuleţi mici de porumb, limettă, ulei, usturoi, ardei iuţi, ghimbir, zahăr brun, pastă de curry roşu, sos de soia, crucuma, lapte de cocos.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 400 g ţelină
- 200 g ciuperci pleurotus
- 150 g ceapă franţuzească
- 100 g fasole verde
- 3 morcovi
- 1 vânătă mică
- 1 conservă ştiuleţi mici de porumb
- coaja rasă de la 1 limettă
- 3 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 2 ardei iuţi tocaţi
- 3 linguri ghimbir tocat
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură pastă de curry roşu
- 1 linguriţă curcuma
- 60 ml sos de soia
- 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie fâşii, bucăţi sau rondele. Se lasă să se scurgă porumbul. Ciupercile se prăjesc într-o lingură de ulei.
In restul de ulei se prăjesc usturoiul, ardeii şi ghimbirul; se adaugă zahăr, pastă de curry, coajă de limettă şi curcuma.
Se stinge compoziţia din tigaie cu sos de soia şi se adaugă lapte de cocos; se dă în fiert.
Se aşază în acest sos ingredientele preparate, cu tot cu ciuperci şi ştiuleţi de porumbei se fierb tîmp de cca 15 min. Se servesc cu orez.
Curry vegetarian cu cocos si ghimbir
Pofta buna!