Curry vegetarian cu ghimbir

Printeaza

Curry vegetarian cu ghimbir din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru.

Ingrediente:Curry vegetarian cu ghimbir

  • 1 ceapa mica, tocata mare
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite de seminte de mustar
  • 5 frunze proaspete de curry
  • 1 lingura pudra de curry
  • 4 cuisoare
  • 1 ardei rosu iute, intreg si uscat
  • 300 g fasole verde, curata si feliata
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 mana de coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, omogenizează ceapa, turmericul, ghimbirul, usturoiul şi 1 lingură de ulei, împreună cu un vârf mare de sare.

Incinge restul de ulei într-o cratiţă adâncă.

Adaugă seminţele de muştar şl frunzele de curry şi găteşte-le până încep să trosnească, apoi pune pasta de ceapă preparată anterior şi găteşte-o până devine lipicioasă.

Incorporează pudra de curry, apoi toarnă laptele de cocos. Adaugă cuişoarele, scorţişoara şi ardeiul iute şi adu totul la punctul de fierbere.

Pune fasolea verde şi fierbe-o 15 minute sau până când se frăgezeşte.

Stoarce zeama de lime în mâncare, adaugă garam maşala, ia tigaia de pe foc şi încorporează coriandrul.

Serveşte cu lipii.

 

Curry vegetarian cu ghimbir

retete

Curry de Mazăre și Spanac

Curry de Mazăre și Spanac din: mazare, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, pasta de tomate, turmeric, coriandru, chimen, boia, sare, piper, ulei de masline, coriandru. Curry de mazăre și spanac este un preparat plin de culoare și gust, inspirat din bucătăria indiană, care îmbină savoarea bogată a condimentelor tradiționale cu beneficiile nutritive ale […]

Curry de Fenicul cu Năut – Rețetă Vegetariană Plină de Arome

Curry de Fenicul cu Năut – Rețetă Vegetariană Plină de Arome din: naut, fenicul, ceapa, usturoi, lapte de cocos, curry, ulei, turmeric, coriandru, sare, piper, coriandru, zeama de lamaie. Descoperiți farmecul bucătăriei vegetariene cu această rețetă, un fel de mâncare sățios și plin de savoare care vă va încânta papilele gustative. Combinația inedită de fenicul […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.