Curry verde cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste, vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru, esalota, usturoi, sare, galangal.
- un kg piept de pui
- sos de peşte
- 200 g vinete
- 5 frunze de lămâi
- kaffir
- 6 chili verzi
- 3 căni de cremă de cocos
- 6 căni de lapte de cocos
- o linguriţă de zahăr de palmier
- frunze de busuioc
Ingrediente pasta de curry:
- 30 chili verzi
- 3 linguri de lemongrass tocat
- coajă rasă de lămâie kaffir
- seminţe de coriandru
- un sfert de cană de ceapă eşalotă
- usturoi
- sare
- o lingură galangal tocat
- rădăcină de coriandru tocată
- pastă de crevete
Mod de preparare:
Pentru a obţine pasta de curry se macină într-un mojar toate ingredientele. Intr-o tigaie se prăjeşte pasta de curry împreună cu crema de cocos până când capătă un aspect uleios. Se fierbe puiul în laptele de cocos.
Pasta de curry se pune într-o oală şi se adaugă zahărul, frunzele de lămâi kaffir şi sosul de peşte, apoi se încălzeşte. Când puiul este gata se pun vinetele tocate, busuiocul şi chili, apoi se ia de pe foc.
Pofta buna!