Curry de vinete aromat
PrinteazaCurry de vinete aromat din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemon grass, ardei iute, chimion macinat, coriandru macinat.
Ingrediente:
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate
- 400ml lapte de nucă de cocos
- 100ml supă de legume proaspătă (sau făcută prin diluarea unui cubuleţ de concentrat)
- 1 linguriţă de curcuma (condiment indian se mai numeşte şi turmeric)
- frunze de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier
Ingrediente pasta de curry:
- 2 cepe mici, tocate
- 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1 deget de ghimbir, decojit şi tăiat grosier
- 1 tulpină de lemon grass, cojită de exteriorul lemnos, tocată
- 2 ardei iuţi verzi fără seminţe, tocaţi tulpini de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un mixer toate ingredientele pentru pasta de curry până ce obţineţi o compoziţie groasă (adăugaţi apă, cât este nevoie).
Incingeţi trei linguri de ulei într-o cratiţă mare sau înt-un wok şi căliţi vinetele până ce se rumenesc. Scoteţi-le pe o farfurie.
Prăjiţi pasta de curry în lapte de cocos până ce capătă o aromă plăcută.
Adăugaţi restul de lapte, supa şi curcuma, apoi lăsaţi cratiţa la foc mic.
Adăugaţi din nou vinetele şi lăsaţi-le să fiarbă uşor până când se înmoaie, dar îşi păstrează forma, aproximativ 10 minute.
Condimentaţi cu frunze de coriandru şi serviti.
Curry de vinete aromat
Pofta buna!