Bratwurst există în diverse variante, deseori numite după locul de origine. Turingia, un land situat în centrul ţării, este considerat a fi locul de provenienţă al Bratwurst-ului original, însă aceşti cârnaţi sunt consumaţi în întreaga Germanie, precum şi în numeroase regiuni ale Statelor Unite, unde locuiesc urmaşii imigranţilor de origine germană. Bratwurst se prepară dintr-un […]
Currywurst
PrinteazaPotrivit muzeului Currywurst din Berlin, înfiinţat în 2006, acest cârnat deţine un rol la fel de important în istoria Germaniei ca şi Poarta Brandenburg.
Acest cârnat servit întâia oară în 1949, la Berlin, nu este nimic altceva decât un Bratwurst, care se mănâncă înmuiat în ketchup cu curry şi deasupra căruia se mai presară puţin curry.
Cu toate acestea, el a obţinut un statut de prim rang în societatea germană, fiind savurat de persoane din toate categoriile sociale, a fost omagiat în versuri şi a devenit sursa unei dezbateri nesfârşite, în privinţa locului în care poţi mânca cel mai bun Currywurst.
Grăsimea Bratwurst-ului şi vigoarea dată de curry îl transformă într-o gustare a orelor târzii, în special după o noapte cu multă bere, petrecută în capitala germană.
Se serveşte tăiat în bucăţi, pe hârtie cerată sau pe o farfurie de carton. în localurile mai elegante este însoţit de o porţie de cartofi prăjiţi şi de chifle.
Currywurst
Savurati!
poate iti place si:
Bratwurst
Kartoffelsalat (Salata de cartofi nemţească)
Salata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se […]
Pofta buna!