Cuscus cu alune rumenite

Printeaza

Cuscus cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, menta si sare.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 200 g cuscus
  • 1/2 lingurite seminte de chimen
  • putin curry, optional
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 70 g alune de padure (zdrobite usor, optional)
  • 30 g stafide
  • 30 g seminte de floarea soarelui crude (decojite, nesarate, neprajite)
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • frunze de patrunjel, menta
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita antiadeziva se incinge 1 lingura de ulei, se adauga cuscusul si se lasa pe foc mic pana ce-si schimba putin culoare.

Se adauga 500 ml apa, se lasa sa dea in clocot, apoi se reduce focul si se acopera cu un capac pana ce apa esete absorbita, 5-7 minute.

Cuscusul nu trebuie sa fie moale.

In timp ce cuscusul e pe foc mic, se incinge uleiul intr-o tigaie, se rumenesc rapid la foc mare seminte de chimen, se adauga ardeii grasi, curry si se mai lasa pe foc 15 secunde. Se adauga cuscusul, alunele de padure, seminte de floarea soarelui, stafidele, sucul de lamaie, sarea.

Se amesteca bine, se stinge focul si se mai potriveste cu zeama de lamaie. Se orneaza cu frunze de patrunjel sau menta pentru servire.

Cuscus cu alune rumenite

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. as adauga si niste piept de pui, va spun cum a iesit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.