Cuşcuş cu ardei, rosii si ceapa

Printeaza

Cuşcuş cu ardei, rosii si ceapa din: ardei gras, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, zahar tos, otet de mere, nuca, migdale, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 200 g cuşcuş
  • doi ardei graşi
  • doi ardei capia
  • 4 roşii
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • o lingură cu oţet de mere
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g migdale
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cuşcuşul se pune într-un vas, se presară sare şi piper după gust, se amestecă, apoi se toarnă apă clocotită cât să-l depăşească cu două degete.

Se acoperă cu o farfurie, se lasă să se umfle şi se pune pe un platou mare

. Ardeii graşi şi ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi de vinişoare şi se taiejulien sau bucăţi mici.

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol

. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă ardeii.

Se prăjesc la foc mediu până încep să se înmoaie, se adaugă feliile de roşii, usturoiul, zahărul şi oţetul.

Se condi­mentează, se prăjesc încă 10 minute la foc iute, apoi se pun peste cuşcuş.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.