Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

Printeaza

Cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice.

Ingrediente:

  • 150 g cuscus
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1/2 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 ml supa concentrata de legume
  • 1 catel de usturoi
  • 4 frunzulite de cimbru
  • sare
  • piper

pentru creveti:

  • 16 creveti medii
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura ierburi aromatice tocate (civeta, hasmatuchi, cimbru)
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală toate legumele şi toacă ceapa foarte mărunt; înăbuş-o într-o crăticioară cu o lingură de ulei, apoi pune cuşcuşul şi căleşte-l.

Opreşte focul, toarnă supa clocotită cât să-l acopere de două degete, pune deasupra un capac şi lasă-l să se umfle.

Intre timp, taie morcovul, ţelinaşi dovlecelul cubuleţe; îndepărtează miezul vinetei şi taie pulpa cuburi ceva mai mari decât celelalte legume.

Intr-o tigaie cu două linguri de ulei încins în care ai pus usturoiul zdrobit căleşte legumele al dente. Pune cuşcuşul, presară frunzuliţele de cimbru şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Amestecă şi umple cu această compoziţie patru forme individuale unse cu ulei. Pune-le în cuptor şi coace-le 5 minute la 200° C.

Spală creveţii şi frige-i pe grătar; amestecă zeama de lămâie cu un vârf de cuţit cu sare, uleiul şi ierburile aromatice tocate.

Decortichează creveţii şi condimentează-i cu sosul aromat.

Răstoarnă cuşcuşul pe farfurii, aşază alături creveţii şi serveşte preparatul fierbinte.

 

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.