Cuscus cu branza feta si legume
PrinteazaCuscus cu branza feta si legume din: cuscus, supa de legume, ulei de masline, usturoi, lamaie, branza feta, ardei copti, anghinare, rosii uscate, vinete, busuioc.
- 400g de cuşcuş
- 1 cub pentru supă de legume
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
- coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
- 200g de brânză feta
- 400g legume conservate în ulei, precum ardei copţi, anghinare, roşii uscate sau vinete, tăiate în bucăţi
- 1 legătură mică frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pune cuşcuşul şi cubul pentru supă fărâmiţat într-un bol mare şi amestecă bine. Toarnă peste acestea apă fiartă, atât cât să acopere cuşcuşul cu 1 cm.
Acoperă bolul cu o farfurie şi lasă-l deoparte 5 minute. Umflă cuşcuşul cu o furculiţă, apoi adaugă uleiul, usturoiul, coaja rasă şi zeama de lămâie şi amestecă din nou.
Taie brânza feta în bucăţi mici şi adaugă-le la cuşcuş, împreună cu legumele şi cu busuiocul. Asezonează şi amestecă din nou, uşor.
Cuscus cu branza feta si legume
Pofta buna!