Cuscus cu caise uscate si ceapa
PrinteazaCuscus cu caise uscate si ceapa din: cuscus, amestec de legume, turmeric, scortisoara, caise uscate, ceapa rosie, zahar, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru, menta.
- 500 g cuscus
- 1 lingura amestec de legume
- 2 lingurite turmeric
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 100 g caise uscate
- 3 cepe rosii
- 1 lingura zahar
- 500 ml ulei (pentru prajit)
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura mica de coriandru tocat
- 1 legatura mica de menta tocata (pastreaza cateva frunze intregi)
Mod de preparare:
Speli ceapa şi o tai julien, iar caisele le tai cubuleţe. Pui apă la fiert într-un ibric mare. Aşezi cuşcuşul într-un bol încăpător, adaugi amestecul de legume, adaugi 2 linguriţe cu turmeric, scorţişoara şi caisele uscate.
Torni peste ele 500 ml apă clocotită şi amesteci rapid cu o singură mişcare, apoi acoperi cu folie alimentară şi laşi deoparte 5 minute. Pui jumătate din cantitatea de ceapă într-un castron, adaugi zahărul, puţină sare şi torni peste ea suficientă apă clocotită, încât să o acopere.
Laşi deoparte 10 minute (astfel vei reduce aciditatea cepei şi îi vei oferi o culoare apetisantă). Incingi suficient ulei (să ai un nivel de 5 cm într-o cratiţă adâncă) şi prăjeşti ceapa în tranşe, timp de 1-2 minute, până se rumeneşte şi devine crocantă.
O laşi să se scurgă pe prosoape de hârtie şi presari puţină sare. Foloseşti o furculiţă pentru a amesteca cuşcuşul, scurgi ceapa lăsată la înmuiat şi o adaugi peste cuşcuş împreună cu coaja rasă şi zeama de lămâie, uleiul de măsline şi ierburile aromate.
Răstorni totul într-un vas pentru servit, apoi presari ceapa crocantă şi frunzele de mentă păstrate.
Cuscus cu caise uscate si ceapa
Pofta buna!
Foarte tare reteta asta