Cuscus cu caracatiţă

Printeaza

Cuscus cu caracatiţă

Cuscus cu caracatiţă

Ingrediente:

  • 400 g cuşcuiş
  • 500 g pui de caracatiţă
  • 700 g roşii
  • un ardei iute
  • o ceapă
  • 200 gg spanac
  • 100 g ruccola
  • o lingură de oţet
  • sare
  • piper
  • salată de sfeclă roşie
  • ulei

Preparare:

Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l depăşeească cu două degete. Se acoperă cu o farfurie, se lasă la umflat, apoi se amestecă bine cu o lingură de ulei, piper şi sare.

Puii de caracatiţă se spală şi se pun într-uin castron împreună cu oţetul şi apă cât să le acopere. Se lasă timp de 20 de minute, apoi se masă la fiert în apă fierbinte. Ceapa se toacă mărunt.

Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe. Spanacul se curăţă de codiţe, se spală şi se pune într-un castron alături de frunzele de salată spălate. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se toacă.

A într-o cratiţă se încing patru linguri de ulei. Se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă roşiile.

Se lasă să fiarbă zece minute, se pune spanacul tăiat în fâşii şi frunzele de ruccola. Se adaugă o cană cu apă şi puii de caracatiţă. Se fierbe timp de 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pune peste cuşcuş.

Se serveste alaturi de salata de sfecla rosie.

Cuscus cu caracatiţă

Cuscus cu caracatita.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna caracatita. O sa fac si eu cu cuscus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.