Cuscus cu carne de oaie
Printeaza
- 500 g cuşcuş
- 800 g came de oaie
- 3 cepe
- 3 căţei de usturoi
- doi morcovi
- 4 ardei capia
- două roşii
- doi dovlecei
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- coriandru verde
- nucşoară
- boia dulce
- mazăre
Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi carnea.
Se călesc timp de 15 minute la foc potrivit, amestecînd din cînd în cînd ca să se prăjească bine carnea, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, sarea, piperul, nucşoara şi boia dulce, după gust.
Se toarnă o cană de apă, se lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi se adaugă morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi mai mici, dovleceii tăiaţi cuburi şi ardeii capia tăiaţi în jumătăţi. Se lasă la fiert pînă cînd s-au înmuiat carnea şi legumele.
Cuşcuşul se prepară conform instrucţiunilor şi se serveşte alături de amestecul de carne şi legume, presărate cu coriandru tocat. La amestecul de legume cu carne se mai poate adauga si mazare verde.
Poftă bună!