Cuscus cu dovlecel, ardei si morcov
PrinteazaCuscus cu dovlecel, ardei si morcov din: dovlecel, ardei gras roşu, ardei gras galben, morcov, ceapă, roşie, concentrat de legume, cuşcuş, apa, unt, sare.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1/2 cub concentrat de legume
- 250 g cuşcuş
- 400 ml apă
- 40 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pentru sosul de legume, cureţi şi speli legumele. Tai morcovul rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul în cuburi, ceapa julien, roşia în felioare.
Le pui la fiert cu concentratul de legume, în apă cât să acopere legumele. Laşi sosul să fiarbă 1/2 oră, amestecând periodic. La sfârşit sărezi sosul după gust. Topeşti untul într-un vas aşezat pe foc mic, adaugi bobiţele de cuşcuş şi torni apa clocotită.
Amesteci, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă timp de 5 minute, iei vasul de pe foc, după care amesteci pe verticală, cu o furculiţă, timp de 2 minute, ca să aerezi cuşcuşul.
Acoperi vasul până la momentul servirii. Amesteci sosul de legume cu bobiţele de cuşcuş. Serveşti preparatul ca atare sau ca garnitură.
Cuscus cu dovlecel, ardei si morcov
Pofta buna!